Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ)

Αρχική / Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ)

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε) είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό σωματείο.

Η ίδρυση του σωματείου αυτού αποτελεί καρπό ώριμης σκέψης μιας ομάδας φιλόζωων Ελλήνων κτηνιάτρων οι οποίοι, έχοντας ευαισθητοποιηθεί από την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αποσκοπούν στο να συνεισφέρουν άμεσα στην εξομάλυνσή της, παρέχοντας αφιλοκερδή κτηνιατρική βοήθεια σε αδέσποτα ή άγρια ζώα που έχουν ανάγκη περίθαλψης ή/και είναι αποκλεισμένα από κτηνιατρική μέριμνα.

Επιπροσθέτως, το σωματείο στοχεύει και στην ενίσχυση του φιλοζωικού αισθήματος, ευελπιστώντας ότι θα πάψουν τα αδέσποτα ζώα να θεωρούνται  “πληγή” και θα αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά όλων των Ελλήνων.

Ο κτηνίατρος Μακαρονάς Αλέξανδρος είναι ενεργό μέλος στην ομάδα από το 2013 και από το 2016 είναι αντιπρόεδρός της με αρμοδιότητα την οργάνωση αποστολών στη Βόρεια Ελλάδα. Έχει συμμετοχή σε πληθώρα εθελοντικών αποστολών στειρώσεων, εμβολιασμών και σημάνσεων αδέσποτων ζώων, είτε ως Αρχηγός Αποστολής, είτε ως μέλος της ομάδας.

Παρακολουθείτε τη σελίδα της ομάδας μας στο Facebook και την Ιστοσελίδα μας, ώστε να ενημερώνεστε για τα νέα μας, αλλά και για να βλέπετε φωτογραφίες από τις αποστολές μας.